Hvad er akupunktur?

Akupunkturen stammer fra Kina og er en flere tusind år gammel behandlingsmetode. Den kinesiske filosofi bygger på den teori, at kroppen skal være i balance for at holde sig sund. Der skal være balance mellem arbejde og fritid, balance mellem aktivitet og hvile, en balanceret kost samt følelsesliv mm.

Ifølge den kinesiske medicin fordeler livsenergien (Qi) sig i kroppen via et netværk af energibaner, også kaldet meridianer. Hvis der opstår ubalance i dette energisystem, vil kroppen reagere med sygdom eller andre gener. Ved at sætte nåle i udvalgte akupunkturpunkter reguleres kroppens Qi således balancen i
energi kredsløbet genoprettes.

Akupunktur er i dag en anerkendt behandlingsform som bruges både på sygehuse og i diverse klinikker og anses for at være et godt supplement til den vestlige medicin.

acepXarc4

Behandlinger

En akupunkturbehandling starter altid med en samtale omkring problemets opståen og udvikling. Den almene helbredstilstand vurderes og pulsen samt tungen analyseres. Dernæst sættes nåle i de relevante akupunkturpunkter, som man skal ligge med i 20-30 minutter. Antallet af behandlinger er individuelt alt efter problemets omfang, men der skal mærkes en effekt inden for de første 3 behandlinger.

Verdenssundhedsorganisationen WHO har lavet en liste over lidelser og genner, hvor behandling med akupunktur er velegnet:

-   Akutte og kroniske smerter
-   Hovedpine, migræne
-   Gigtsygdomme i led
-   Rygproblemer, iskias
-   Tennis-/ golfalbue, frossen skulder
-   Allergier
-   Svækket immunforsvar
-   Fordøjelsesbesvær, forstoppelse/diarre
-   Eksem, kløe, helvedsild
-   Menstruationsgener
-   Ufrivillig barnløshed
-   Graviditetskvalme
-   Hedeture ved overgangsalder
-   Rygeafvænning
-   Psykisk: stress, angst, træthed, uro samt søvnbesvær.

Behandlingsmetoder

Følgende metoder kan indgå i behandlingen:

-   Kropsakupunktur
-   Øreakupunktur
-   Akupressur
-   TDP-lampe
-   Cupping og GuaSha

-   Moxa
-   NADA (NADA er behandling med øre akupunktur)